četrtek, 25. februar 2016

Delo v Pragi

PUB CRAWL PRAGA
Začelo se je poletje 2013 in nikakor nisem mogla ostati doma. S prijateljico sva se odločili, da bo to poletje posebno. Našli sva si delo v tujimi. 26.6. sva se odpravili v PRAGO!
Začeli sva delati za Pub Cravl Prague. Sodelavci so naju na prvi dan takoj toplo sprejeli. Ker soba kjer bi morale bivati še ni bila takoj na red, sva nekaj dni preživele pri sodelavcu. To je bil Američan, ki je nekega dne prišel na počitnice v Prago in ni več odšel. Pokazal nam je okoli, razložil kako sistem deluje, nato pa sva sami malo raziskovali mesto. Zgubili sva se v stotinki sekunde, vendar še vseeno uživali v odkrivanju ulic.
Najino delo je bilo deljenje letakov in privabljanje ljudi, da se nam v večeru pridružijo in z nami zažurajo v več lokalih po Pragi. Delo nama ni bilo preveč všeč, a že to, da sva bile v tuji državi je bilo navdušujoče. 
Delali sva vsak dan od 12h do 23h. Vmes sva imeli nekaj ur pavze za kosilo in počitek. Zvečer pa sva se večina dni pridružili skupinam, ki so žurale. Vsak žur se je zaključil v neverjetnem pet nadstropnem diskaču. 
Ko sva prispele v Prago, sva imele toliko idej, kako si bova na proste dni ogledali znamenitosti. In res sva dobro začeli. Prvi prost dan sva izkoristile za ogled neverjetne katedrale - St. Vitus. 
Potem pa... sva ostale proste dni izkoristili za spanje, saj sva večino noči prežurali. Ker sva hodili domov v jutranjih urah, nama je zmanjkovalo časa za spanje. Proste dni sva preživljali na trati pred stanovanjem, kjer sva se zabavali na tisoč načinov, proste večere pa sva preživeli v stanovanju, kartali in lovili zadetega hrčka :D Proti koncu najine avanture sva našli še nekaj časa in energije in se podali v okrožje 12 v največji outlet, ker sva nakupili preveč stvari. Zadnji dan sva se odpravili žurat, da zaključiva prago karseda nepozabno. V jutranjih urah, ko sva se vračali domov, sva si ogledali še Karlov most in nato sva odrinile proti Sloveniji.
Prago, no, glavni trg sva poznali do kamna natančno, izvedeli vso zgodovino o Praški astronomski uri, videle predstave ob vsaki uri. Spoznali in videli predstave vseh uličnih umetnikov. Vozili sva se s Segwayom. Dodobra sva spoznali mestni promet s tramvaji in metroji. Doživeli sva tudi nočni vozni red in proge, kjer se je pripetilo kar nekaj zanimivi in zastrašujučih stvari. Obiskali sva večino lokalov, pubov in diskotek. Spoznali sva ljudi z vseh koncev sveta, z nekaterimi potali prijatelji in se v večeru družili na trgu. Na tleh sva našli denar, izgubili sva ena drugo, s tem da je ena imela denarnici in telefone, druga pa ključe od stanovanja. Pili sva Absinth, jedli odlične palačinke...... Čeprav sva imele večkrat slabše dneve zaradi napornega dela, sva še vseeno doživele toliko dobrih stvari in to bo vedno posebna izkušnja v mojih očeh.
Po končanem poletnem delu sva si privoščili dopust na Hrvaškem na otoku Pagu. In to je bil najbolj odštekan nepozaben dopust s sto vragolijami.




















Ni komentarjev:

Objavite komentar